Piramide thema Eten & Drinken

We zijn maandag 11 juni begonnen met een nieuw Piramide thema: 'Wat eten we vandaag?'. Dit schoolljaar met de nadruk op de ijssalon en daarna loopt het Eten & Drinken thema ook door tijdens de zomertijd periode.

U kunt de ouderbrochure en de bijbehorende werkbladen hier downloaden om zo thuis meer over de achtergrond van het thema te lezen en om ook thuis samen met uw kind aan de slag te gaan.

• Klik hier voor de brochure en werkbladen.
    (Heeft u thuis geen printer? Vraag dan om een kopie van de ouderbrochure bij de leerkracht.)

Tijdens het Piramide thema Eten & Drinken richten we o.a. de huishoeken in als ijssalon.

Ook gaan we misschien wel een keertje naar de supermarkt of het kooklokaal om iets te bakken. En wat is er eigenlijk allemaal te koop? Wat is gezond eten en wat niet? Wat past er allemaal in de boodschappentas? Mochten we dan hulp van ouders nodig hebben, dan hoort u dat nog van ons.

De voorlichting voor ouders is woensdag 20 juni. Start is 08:45 uur in de ouderkamer. Het eerste kwartier tot 09:00 uur is bedoeld voor alle ouders. Elin vertelt u dan wat school rond het thema gaat doen in de groepen 1/2. Fijn als u komt!
Van 09:00 - 10:00 uur gaat Floor vervolgens verder met de deelnemers aan het VVE-thuis kleuterprogramma.

Dit VVE-thuis programma is alleen voor ouders die zich hiervoor vooraf hebben aangemeld.
Er is nu nog plek. Als u ook mee wilt doen met het VVE-thuis programma of nog vragen hierover heeft, laat het dan tijdig via de leerkracht of via Floor weten. Zodat we u meer uitleg kunnen geven danwel ook voor u de bijbehorende (knutsel)materialen voor thuis kunnen bestellen.

Onderstaand ziet u een aantal al wat oudere foto's van de activiteiten van een groep in oktober 2014. Het eerste deel gaat over winkelen in de supermarkt en het 2e deel gaat over het maken van de worteltaart. Mochten de leerkrachten weer recentere foto's hebben, dan worden die vaak via de Parro app gedeeld met u.

Wilt u een bepaalde foto bewaren, klik dan met de rechtermuisknop op de foto en dan kunt u 'save as' of 'afbeelding opslaan als' kiezen en zo de foto op uw eigen computer opslaan.