Open dagen

Een aantal maal per jaar organiseren wij een kennismakingsbijeenkomst voor geïnteresseerde ouders die nog een basisschool zoeken voor hun kind. Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij u over het onderwijs op onze school en de plannen voor ons nieuwe kindcentrum de Vindplaats en onze manier van werken. Ook bent u in de gelegenheid om vragen te stellen. Na een korte inloop en introductie krijgt u een rondleiding door ons huidige schoolgebouw (het nog nieuw te bouwen kindcentrum is volgens de laatste planning gereed vanaf augustus 2022).

Data van open dagen schooljaar 2020-2021:

Ondanks het feit dat de basisscholen vanaf 11 mei 2020 weer open zijn, zijn open ochtenden met een grotere groep ouders in onze school voorlopig niet mogelijk omdat ouders vanwege het Corona virus het schoolgebouw nog niet in mogen. Omdat wij het wel belangrijk vinden om ouders te laten kennismaken met onze school, bieden wij hiervoor enkele alternatieven:

 • U kunt hier meer lezen over onze toekomstplannen: Klik hier
 • U kunt hier een film van OBS de Roos bekijken: Klik hier
 • U kunt wel een individuele afspraak maken (max. 2 gasten) op gepaste afstand (situatie november 2020). Stuur voor het maken van een afspraak een mail naar: f.bork@obs-deroos.nl
 • U kunt een persoonlijk telefonisch gesprek aanvragen om meer te horen over onze school en uw vragen te stellen. Stuur ook dan een mail naar: f.bork@obs-deroos.nl
 • Data van toekomstige open ochtenden volgen zodra wij weten wanneer groepjes ouders samen het schoolgebouw weer in mogen onder schooltijd.

Aanmelden voor de basisschool

Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente Amsterdam het aanmeldingsformulier voor de basisschool en een brochure met uitleg over het toelatingsbeleid.

U kunt uw kind alleen aanmelden door dit aanmeldformulier voor de basisschool in te leveren bij de school van uw eerste voorkeur.
Heeft u het formulier niet ontvangen of bent u dit kwijt? Klik dan hier voor de website van het centrale aanmeldbureau voor basisscholen (BBO) in Amsterdam. Via die website kunt u een nieuw aanmeldformulier downloaden.

Inleverdata voor het aanmeldformulier

De uiterste dag (eerder inleveren mag natuurlijk ook) voor het inleveren van het aanmeldformulier is:

 • Kinderen geboren tussen 1 januari 2017 en 30 april 2017: 3 juni 2020
 • Kinderen geboren tussen 1 mei 2017 en 31 augustus 2017: 4 november 2020
  (Bovenstaande 2 aanmeldperiodes zijn inmiddels voorbij, mocht u te laat zijn met aanmelden of bent u pas net verhuisd naar onze wijk: we hebben voor deze 2 aanmeldperiodes nu nog wel enkele plekjes beschikbaar op onze school.)
   
 • Kinderen geboren tussen 1 september en 31 januari 2017: 11 maart 2021
 • Kinderen geboren tussen 1 januari en 30 april 2018: 10 juni 2021
 • Kinderen geboren tussen 1 mei en 31 augustus 2018: 10 november 2021