Open dagen

Een aantal maal per jaar organiseren wij een kennismakingsbijeenkomst voor geïnteresseerde ouders die nog een basisschool zoeken voor hun kind. Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij u over het onderwijs op onze school en de plannen voor ons nieuwe kindcentrum de Vindplaats en onze manier van werken. Ook bent u in de gelegenheid om vragen te stellen. Na een korte inloop en introductie krijgt u een rondleiding door ons huidige schoolgebouw (het nog nieuw te bouwen kindcentrum is volgens de laatste planning gereed vanaf augustus 2022).

Data van open ochtenden schooljaar 2021-2022:

Ondanks het feit dat de basisscholen gewoon open zijn, is bovengenoemde kennismakingsbijeenkomst met een grotere groep ouders in onze school voorlopig niet mogelijk vanwege het Coronavirus. Omdat wij het wel belangrijk vinden om ouders te laten kennismaken met onze school, bieden wij hiervoor enkele alternatieven:

• U kunt hier meer lezen over onze toekomstplannen: Klik hier
  • U kunt hier een film van OBS de Roos bekijken: Klik hier
  • U kunt wel een individuele afspraak maken (max. 2 bezoekers uit 1 gezin) op gepaste afstand. Stuur voor het maken van een afspraak een e-mail naar: f.bork@obs-deroos.nl
  • Data van toekomstige open ochtenden volgen zodra wij weten wanneer groepjes ouders samen het schoolgebouw weer in mogen.

Aanmelden voor de basisschool

Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente Amsterdam het aanmeldformulier voor de basisschool en een brochure met uitleg over het toelatingsbeleid.

U kunt uw kind alleen aanmelden door dit aanmeldformulier in te leveren bij de basisschool van uw eerste voorkeur.
Heeft u het formulier niet ontvangen of bent u dit kwijt? Klik dan hier voor de website van het centrale aanmeldbureau voor basisscholen (BBO) in Amsterdam. Via die website kunt u een nieuw aanmeldformulier downloaden.

Inleverdata voor het aanmeldformulier

De uiterste dag (eerder inleveren mag natuurlijk ook) voor het inleveren van het aanmeldformulier is.

• Kinderen geboren tussen 1 januari 2018 en 30 april 2018: 3 juni 2021
  • Kinderen geboren tussen 1 mei 2018 en 31 augustus 2018: 4 november 2021
    (Bovenstaande 2 aanmeldperiodes zijn inmiddels voorbij, mocht u te laat zijn met aanmelden of bent u pas net verhuisd naar onze wijk: we hebben voor deze 2 aanmeldperiodes nu nog wel een paar plekjes beschikbaar.)
  • Kinderen geboren tussen 1 september 2018 en 31 december 2018: 3 maart 2022
  • Kinderen geboren tussen 1 januari 2019 en 30 april 2019: 2 juni 2022
  • Kinderen geboren tussen 1 mei 2019 en 31 augustus 2019: 3 november 2022

Als wij de school van de 1e keus zijn, levert u dus het door u ingevulde aanmeldformulier bij ons op school in.
Let op:
U meldt vanaf nu uw kind aan voor kindcentrum de Vindplaats (onze nieuwe naam vanaf 1 augustus 2022) en dus niet meer voor OBS de Roos. Tot de zomervakantie (die start 16 juli 2022) kunt u het aanmeldformulier nog inleveren bij OBS de Roos (Jan van Galenstraat 105). Na de zomervakantie, vanaf 29 augustus 2022, kunt u het aanmeldformulier inleveren bij kindcentrum De Vindplaats (Jan den Haenstraat 41).