Verjaardagen en gezonde traktaties

Een verjaardag is voor een kind een hele happening. Ook op onze school wordt dit in de klas gevierd. Het is belangrijk dat u van tevoren doorgeeft aan de leerkracht wanneer uw kind de verjaardag wil vieren met een traktatie voor de klas. Wilt u er alstublieft op toezien dat de traktatie niet te groot is (één stuk) en bestaat uit gezonde voeding?

We hebben van de GGD Amsterdam een speciale multomap gekregen met daarin allerlei leuke tips voor gezonde en vrolijke kindertraktaties. Deze map ligt voor ouders op school ter inzage. Of klik hier voor de digitale versie van de inhoud van deze map van de GGD Amsterdam. Noot: heeft u vragen of opmerkingen over de inhoud van deze map/deze PDF van de GGD dan verwijzen we u graag door naar de GGD Amsterdam. Zij hebben de inhoud van deze map destijds samengesteld voor diverse basisscholen in Amsterdam in het kader van hun Jump-in projecten over gezond gewicht en gezonde voeding. Wij zijn als school niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Via onderstaande websites kunt u ook goeie tips terugvinden over gezonde traktaties:

Om het verjaardag vieren nog wat extra’s te geven mag uw kind ook bij de andere klassen langs om de leerkrachten -graag ook op iets gezonds- te trakteren. Dit gebeurt ’s ochtends voor de lunchpauze.

De leerkrachten zelf vieren hun verjaardagen op geheel eigen wijze. Per klas kan dit verschillen.

In de foto's onderstaand ziet u voorbeelden van gezonde traktaties die ouders hier op school ook al eens zelf hebben gemaakt.

Openbare basisschool de Roos