Scholierenvergoeding

De Scholierenvergoeding is een bedrag dat u als gezin via de gemeente Amsterdam kunt krijgen voor schoolgaande kinderen van Amsterdamse ouders met een laag inkomen. Met het geld kunt u (een deel van) de kosten voor school, sportactiviteiten en culturele activiteiten van uw kind betalen.

Wilt u weten of u in aanmerking kunt komen voor deze vergoeding? Of hoe u de vergoeding kan aanvragen? Gaat u dan naar deze website: www.amsterdam.nl/pakjekans

U vraagt deze vergoeding zelf aan via de gemeente Amsterdam, dus niet bij school. U kunt via bijvoorbeeld de ouder- en kindadviseur (Jonne Korzilius, woensdagochtend aanwezig op De Roos) eventueel ook hulp vragen rond het indienen van deze aanvraag.

Het Jeugdsportfonds

Is de bovenstaande scholierenvergoeding van de gemeente Amsterdam niet voldoende voor alle onkosten voor uw kind? Dan kan een tussenpersoon (bijvoorbeeld de ouder- en kind adviseur) voor u ook een bijdrage aanvragen bij bijvoorbeeld het Jeugdsportfonds. Dit is in Amsterdam gekoppeld met de stadspas. Kijk voor meer informatie op de website van het Jeugdsportfonds. Klik hier.

Jongerencultuurfonds

Het Jongerencultuurfonds geeft geld voor bijvoorbeeld dansles, muziekles of tekenles. U krijgt het geld niet zelf. Het gaat naar de bankrekening van de organisatie die de lessen verzorgt. Voor muziekles kan een kind een instrument te leen krijgen. Kijk voor meer informatie op de website: www.jongerencultuurfonds.nl